Kunstwerken in en aan de Spoorsingel

4.singel_kunst

Op 6 december 2014 werd het bronzen beeld ‘De jongemens op het eiland’ van kunstenaar Henk Visch officeel opgeleverd. Het is het laatste van drie kunstwerken die als onderdeel van het Singelplan in en aan de Spoor- en Provenierssingel zijn geplaatst. Tijdens de bijeenkomst op de Spoorsingel werd tevens het zitelement ‘Kryptonian ice lake’ van ontwerper Guido Marsille en beeldend kunstenaar Onno Poiesz geïntrodceerd. In 2011 verscheen als eerste kunstwerk ‘In de verte een zwaan’ van Klaas Gubbels in de Provenierssingel. Henk Visch presenteerde zijn werk in competitieverband aan bewoners van de Provenierswijk. Hij overtuigde hen met zijn oevre, zijn inlevingsvermogen en zijn humor. Het resultaat is de roerloze, maar toch uitbundige figuur die wijdbeens met gespreide armen verankerd staat op een eilandje in de Spoorsingel. ‘Het is het beeld van de onbegrensde dynamiek van de jonge mens die zich bevindt te midden van een georganiseerde, stedelijke omgeving’, stelt Visch.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://provenierswijk.nl/wordpress/?p=23