Het groenste en fleurigste terras van de wijk

Reza Taybi, eigenaar van La Cazuela, is boos op de gemeente Rotterdam. Hij moet de planten die in de Provenierstraat tegen de gevel van zijn restaurant groeien, en de grote ‘bloempot’ met olijf- en appelboompjes die op de stoep staan, verwijderen. De twee tafeltjes die op de stoep naast de bloempot staan moet hij tegen de gevel zetten. Het groene terras om de hoek gedoogt de gemeente. ‘Hoeveel dagen per jaar kunnen we in Nederland buiten zitten? Waarom mogen die planten en tafeltjes niet blijven waar ze nu staan?’, vraagt Reza zich af. ‘Waarom gunnen ze mijn klanten niet het plezier om in de zomer nog even te genieten van de avondzon en mij van hun klandizie?’
Veel support en blijken van waardering heeft de uitbater van La Cazuela ontvangen van klanten en buurtgenoten. Ook de bewonersvereniging Provenierswijk heeft hem haar steun toegezegd. Afgelopen vrijdagmiddag mocht Reza uit handen van Saskia van Rheeden, namens de bewonersvereniging, een zonnig boeket bloemen in ontvangst nemen voor het groenste en fleurigste terras van de wijk. Hij hoopt van ganser harte dat de gemeente alsnog zal bijdraaien en dat het terras mag blijven zoals het is.
(Foto: Marjan van Hoorn)
cazuela klein

Permanente koppeling naar dit artikel: http://provenierswijk.nl/wordpress/?p=542