Opknapbeurt voor drie kunstwerken in de wijk

Vakantie of niet vrijwilligers in de Provenierswijk blijven actief. In juni, juli en augustus is een groep bewoners, leden van de werkgroep Woonmilieu, bezig geweest met het opknappen van een aantal kunstwerken in de wijk. Eind vorig jaar hebben zij hiervoor een bewonersinitiatief ingediend.
In juni zijn op het Baljuwplein de Baljuwelen aangepakt onder leiding van kunstenaar Albert Kramer. Eind juli is het kunstwerk van Erna Thuys in de Van der Sluysstraat op de hoek van de Obreenstraat onder handen genomen. Zo’n vijftien jaar geleden is dit kunstwerk geïnstalleerd en ongeveer zeven jaar geleden heeft het ook al een onderhoudsbeurt gehad. De aangebrachte rode verf zorgt voor een frisse uitstraling. Havensteder heeft de stelling geplaatst, waarvoor dank. Hans van Hooven, Ed Koop en Aren Barnat hebben de schuur- en verfwerkzaamheden verricht.
Een tweede bewonersinitiatief is ingediend voor de renovatie van de muurschilderingen in en de vergroening van de steeg bij ’t Kapelletje en de Heultuin. Samen met Albert Kramer hebben bewoners uit de wijk, onder wie Marianne Schakenbos, Sjoerd Kramer, Ed Koop en Just Schaftgans, de handen uit de mouwen gestoken. Half augustus is de renovatie een feit en kan worden begonnen met de aanleg van het groen.

kunstmuursteeg 1

Permanente koppeling naar dit artikel: http://provenierswijk.nl/wordpress/?p=554