Bruisend Wijkfeest Provenierswijk

wijkfeest 2016 def

Zaterdag 4 juni staat het wijkfeest Provenierswijk 2016 aan de Spoorsingel gepland. Zoals van ouds is er een knusse markt met een kleine 50 kramen vol tweedehands waren, bric-à-brac snuisterijen, kunst, planten en informatie. Maar er is meer te doen, te bekijken en van te genieten.
Het wijkfeest begint om twaalf uur. Op het ‘podium’ bij de Hoevebrug passeren een keur aan artiesten en sporters de revue. Het begint met een dansact door We move different, waarna de band Kalasjnikova met wereldmuziek het stokje overneemt. In de middag is er een clinic Thaiboksen en een demonstratie Aikido, een optreden van rapper Zintuig en de dansgroep van SKVR onder leiding van Nora. Tussen de acts door zorgt DJ Gandhi voor de muziek en de uitsmijter van de dag is het jazzduo Pjotr and Friend. Tegenover het podium is een terras gecreëerd waar je heerlijk kunt genieten van alle optredens. In de kraam van de Bewonersvereniging Provenierswijk en de Waerschut, naast het terras, zijn thee, koffie, frisdrank, hartige en zoete lekkernijen en andere versnaperingen te koop.
Ben je uitgekeken op de markt of wil je iets doen, dan zijn er verschillende workshops waaraan je actief kunt deelnemen, ook kun je een partijtje schaken, een glittertatoeage laten zetten, of je hand met henna laten versieren. De allerkleinsten kunnen hun energie kwijt op het springkussen en de jeugd kan naar hartenlust bungy-trampoline springen.
Moe van het al het slenteren, kijken, luisteren en meedoen, dan is een glas muntthee in de Marokkaanse theetent aan te bevelen.
Er is ook een voorleestent voor kinderen, die na het voorlezen in een tekening het verhaal kunnen uitbeelden. Er wordt van 14.00 tot 15.00 uur voorgelezen. Voor de kinderen die de mooiste tekening hebben gemaakt is er aan het eind het feest een kleine verrassing.
Het wijkfeest begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van de Bewonersvereniging Provenierswijk, de Waerschut, StWN, Thuis op Straat en Dock Noord.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://provenierswijk.nl/wordpress/?p=686