Verkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 zijn de verkiezingen in Rotterdam. Er valt nogal wat te kiezen. De bewoners van de Provenierswijk hebben al een grote enveloppe ontvangen met de kandidatenlijsten voor de gemeenteraad en de wijkraad. Begin maart viel de enveloppe met de stempassen en de informatie over het raadgevend referendum, in de volksmond beter bekend als de sleepwet, in de bus.

Gemeenteraadsverkiezingen

Deze verkiezingen zijn bekend. Om de vier jaar krijgen de burgers van de stad hiervoor een oproep. In 2018 zijn er maar liefst 20 partijen om uit te kiezen.
Op dit moment zijn in de gemeenteraad 12 partijen vertegenwoordigd. Nu kan er gekozen worden uit bijna het dubbele aantal. Voor ieder wat wils dus.

Wijkraadverkiezingen

Hier gaat iets nieuws gebeuren. Voor de wijkraad in de Provenierswijk mogen ook de bewoners van 16 en 17 jaar stemmen. In de Provenierswijk zijn er 9 kandidaten. Vier daarvan zijn kandidaat namens een politieke partij of vereniging. Om u goed te informeren staat hieronder een lijst met foto’s, waarin de kandidaten vertellen welke plannen zij hebben.
Klik op de plaatjes voor beter beeld en leesbaarheid.

Het Referendum

Het referendum gaat over de wijzigingen in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.
U kunt voor of tegen stemmen.
Mevrouw Nelleke Noordervliet heeft in Trouw van 10 maart 2018 over deze wet een column geschreven. De inhoud is bijzonder informatief en Mevrouw Noordervliet heeft haar toestemming gegeven om de column te plaatsen op deze site.
Even klikken voor het betere resultaat.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://provenierswijk.nl/wordpress/?p=939