Wijkkringloop, inloop De Habbekratz

Geïnspireerd door het durend succes van de jaarlijkse rommelmarkt, onderdeel van het wijkfeest, is in 2008 het bewonersinitiatief (zie de regiegroep) voor een wijkkringloop van de grond getild. Voormalig minister Ella Vogelaar verrichtte de feestelijke opening.

Mede dankzij de blijvende steun van woningbouwvereniging Havensteder, voorheen PWS, en de onvermoeibare inzet van vrijwilligers is de Habbekratz inmiddels een begrip in de wijk.

(Wijk)bewoners kunnen er hun overbodige spullen kwijt, of vinden er voor een prikkie aanvulling van hun huisraad. Ze kunnen er tevens genieten van een kopje koffie of thee. Zo treffen bewoners op een ongezochte manier hun buurtgenoten en vinden er een willig oor voor hun verhalen of vragen. Iedereen, ook van buiten de wijk, is welkom. In 2015 vonden ruim 3000 bezoekers hun weg naar de Habbekratz en ongeveer 2500 van hen bleven een kopje koffie of thee drinken en genoten van de ontspannen sfeer in deze ‘huiskamer van de wijk’.

Er is altijd behoefte aan meer vrijwilligers. Iets voor u? Loop op woensdag eens binnen en praat met de coördinator over uw ambities.

Waar: Van der Sluysstraat 438, schuin tegenover de voetbalplek
Telefoon: 06 421 05 332, alleen bereikbaar tijdens openingstijden
Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur

Permanente koppeling naar dit artikel: http://provenierswijk.nl/wordpress/?page_id=103