Werkgroep Ouderen

Groep Ouderenbelangen

De groep Ouderenbelangen is in 2012 begonnen aan een proces van verandering en aanpassing aan de huidige tijd en de veranderde oudere. Naast de organisatie van Bewegen voor Ouderen is een groep oudere wijkbewoners van wisselende samenstelling op zoek gegaan naar nieuwe vormen van belangenbehartiging, samenwerking, ondersteuning en het verstevigen van eigen kracht. Hierbij wordt samenwerking gezocht met onder andere Stichting Stoer, de exploitant van De Waerschut, Wijkverpleegkundigen, de wijkconsulenten, SOL Netwerk, Laurens en het Pluspunt.

‘Ouwerpower’

Elke tweede en vierde maandag vanaf 14.00 uur.

Ouwerpower is een actieve groep (zelfstandig wonende) ouderen in de Provenierswijk. Elke tweede maandag van de maand is er de Ouwerpowercafé (ontmoeting/inloop vanaf 14.00 uur) en elke vierde maandag is er een activiteit. Zo’n activiteit kan een vergadering zijn om gezamenlijke problemen te lijf te gaan, maar ook een uitstapje, een voorlichting of workshop.

Loop eens binnen en ervaar hoe energiek en initiatiefrijk ouderen kunnen zijn, die hun leven in eigen hand houden.

Wilt u zich opgeven of wilt u meer informatie over Ouwerpower, dan kunt u contact opnemen met Marianne Gündel de Kool op telefoonnummer: 010-4650498.

 

Bewegen voor ouderen

Bewegen is goed voor een mens, zeker voor de oudere mens. Elke vrijdagochtend bewegen ouderen onder leiding van een fysiotherapeut. De ene groep in de gymzaal van de Propeller, de andere in de ontmoetingsruimte van de Heulbrug. Nagenoeg alle spiergroepen en gewrichten worden gebruikt. Ook voorlichting, valpreventie en ontspanningsoefeningen komen aan de orde. Na afloop wordt er gezamenlijk koffie of thee gedronken en nagepraat.

Iedereen is welkom, natuurlijk ook van buiten de wijk

Eerste groep:

Waar: activiteitencentrum de Propeller, Jacob Loisstraat 18

Wanneer: elke vrijdagochtend van 10.00-10.30 uur, daarna koffie- of theedrinken

Tweede groep

Waar: De Heulbrug, Schiekade rechts naast toegang tot het Kapelletje en de Heultuin, ingang voor bewegen is de dienstingang rechts van de grote zaal

Wanneer: elke vrijdagochtend van 10.45-11.15 uur, daarna koffie- of theedrinken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://provenierswijk.nl/wordpress/?page_id=77